Karakteristieke architectuur

en speels straatbeeld

De Kreken is een deelgebied van de duurzame nieuwbouwwijk Poeldijkerhout. Een nieuwe buurt met een groen karakter, ruime tuinen, veel openbaar groen en sfeervolle kreekjes. Hier woon je 100% gasloos en bouw je gezamenlijk aan een gezellige woonomgeving.

Oliviers Kreek biedt een brede keus aan traditionele gezinswoningen, gesitueerd aan een autovrije groenstrook. De opzet van de wijk is speels; qua gevelmateriaal en kleurtoepassingen is er verschil, maar per bouwblok vormt één type steen de basis. Op deze manier ontstaat in Oliviers Kreek een homogeen straatbeeld. Tijdloos, speels, stijl- en smaakvol. Toekomstbestendige woningen waar je nu en straks naar grote tevredenheid woont.

Planindeling

56 royale woningen & 2 bouwkavels

In Oliviers Kreek komen in totaal 56 woningen, verdeeld over 8 stijlvolle bouwblokken; hoek- en tussenwoningen met en zonder dwarskap. De hoekwoningen hebben een beukmaat van circa 5.7 meter. Tussenwoningen zijn er in verschillende breedtes; 5.1, 5.4 of 5.7 meter. Aan de achterzijde een royale tuin van maar liefst 14 of 17 meter diep. Plus de luxe van een eigen parkeerplaats voor 1 of 2 auto’s.

De woningen aan de groenzone hebben een charmante Delftse stoep: een voortuin op eigen grond met bestrating waar geen haag of hek tussen staat. Dit zorgt voor een verbinding met de groenzone. Deze woningen hebben bij de keuken geen raam maar een deur in de voorgevel. Op die manier ontstaat een extra aansluiting met het groen en water. Aan de achterzijde krijgen deze woningen een houten pergola. De woningen aan de Nieuweweg hebben aan de achterzijde een begrenzing met een enkele houten balk. Hierdoor krijgt de straat aan de tuinzijde een eenduidige en gezellige uitstraling.

Aandacht en elegantie,

architect John Chan aan het woord

“De huizen zijn zo ontworpen dat de rijen in dit deelplan qua architectuur familie van elkaar zijn. Dit zorgt voor rust en eenduidigheid. Aan de Nieuweweg zijn ze dan wat robuuster met betrekking tot het kleurgebruik en aan de groenzone juist wat lichter, wat warmer ook. Alle huizen hebben een subtiele verfijning in het metselwerk: reliëf, rollagen en diverse metselverbanden dragen bij aan een ambachtelijke uitstraling. Toepassing van ranke betonnen belijningen, zinken dakgoten en dakpannen versterken dit rijke karakter. De raampartijen zijn met aandacht ontworpen waardoor de raamindeling een mooie verhouding krijgt. Er zijn 8 woningen met een karakteristiek zinken dakkapel op de kopgevels. Deze accentueren de doorzichten in de stedenbouwkundige opzet van de wijk en dienen ook als herkenbare elementen van dit nieuwe deelplan Oliviers Kreek.”

Voordelen van duurzaam wonen

in een nieuw gebouwd huis

Het kopen van een nieuwbouwhuis heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van een bestaande woning. Zeker in de huidige tijd met hoge, sterk wisselende energieprijzen. Er wordt toekomstbestendig en gasloos gebouwd. Elke woning is straks voorzien van een eigen bodemwarmtepomp en 8 zonnepanelen, waarmee je grotendeels je eigen energie opwekt. Dit scheelt straks veel op de maandelijkse energierekening. Daarnaast biedt de goede isolatie meer comfort. De warmte blijft zomers veel beter buitenshuis en ’s winters juist binnen.

Ook heel fijn, alles is nieuw. Je hebt geen last van achterstallig onderhoud. Als eerste bewoner kun je ook een groot aantal eigen keuzes maken. Denk bijvoorbeeld aan het realiseren van een inloopkast, het uitbreiden van de living met een aanbouw… verzin het maar.

Ten aanzien van de verkoopprijs is het goed te weten dat de prijs van een nieuwbouwhuis vast staat, dus je weet precies waar je aan toe bent. Daarbij koop je de woning ‘vrij op naam’, je hebt geen bijkomende kosten koper.

Mooi wonen in Poeldijk