Westlandse zoom:

een Groen, waterrijk karakter bij Zee

Aan de noordkant van Poeldijk wordt Poeldijkerhout ontwikkeld. Een nieuwe wijk met een groen karakter: ruime voor- en achtertuinen, veel openbaar groen, water, uitdagende speelplekken én twee parken. Ontwikkelingscombinatie De Westlandse Zoom is de gebiedsontwikkelaar van deze locatie waar in totaal zo’n 500 woningen worden gerealiseerd. De verschillende buurten, waaronder Oliviers Kreek, worden gefaseerd aangelegd. Hier wordt een nieuwe wijk gebouwd voor mensen die op zoek zijn naar een duurzaam, modern huis in een omgeving waar zij zich direct thuis voelen. Wie kiest voor het project Oliviers Kreek kan rekenen op een toekomstbestendige woning waar je samen, met of zonder kinderen, heerlijk woont en leeft.

Favoriete woonplek

In het dorp, bij de stad en de kust

De ligging van Oliviers Kreek is optimaal. Hier woon je dichtbij een groot aanbod van voorzieningen. Binnen een kwartier fiets je naar het strand, het bos of de winkels. Poeldijk is ook via de N211, N213 en N464 makkelijk bereikbaar. De bus zorgt voor de regionale verbindingen richting Delft, Den Haag en Rotterdam en de verschillende dorpskernen. In Poeldijk geniet je van de vele voordelen van een dorp en reis je desgewenst eenvoudig naar de stad.

Voor een heerlijke wandeling of fietstocht hoef je de auto niet te pakken. De omgeving biedt volop recreatiemogelijkheden. De ligging van Oliviers Kreek maakt deze nieuwe wijk tot een ideale plek om te wonen en leven. Dit voor iedereen die op zoek is naar een gemoedelijke en levendige omgeving. Voor mensen die zich verheugen op een gezellige buurt waar ruimte is om op te groeien, door te groeien. Voor natuurliefhebbers, rustzoekers en avonturiers. In de directe omgeving is een ruim aanbod van sport- en recreatievoorzieningen.

Vlakbij huis, aan de Arckelweg in Poeldijk, ligt het Verburch Sportcentrum; dé plek voor sportliefhebbers. Je kunt je hier helemaal uitleven als je houdt van voetballen, handballen, turnen, maar ook boogschieten, tennissen en jeu de boules. Ben je gek op paardrijden, dan is manege Arckelhoeve een juiste plek. Mooi gelegen aan de rand van recreatiegebied De Uithof. Ervaren ruiters draven hier dagelijks over de ruiterpaden naar het strand. Mooi om te zien én om te doen!

Hoek van Holland en Kijkduin zijn heuse hotspots. Wandelen met of zonder hond, golf-, wind- en kitesurfen of relaxed over het strand slenteren. Waar je ook van houdt, vanuit Oliviers Kreek ben je met de fiets in een kwartier bij de kust.

Spelend leren en volop genieten

In de wijk zelf is genoeg te beleven, maar vanuit Poeldijkerhout ben je ook zo in de recreatiegebieden Madestein en De Uithof. Madestein vormt samen met landgoed Ockenburgh, recreatiegebied De Uithof en de duinen een fraaie groenzone tussen Den Haag en Westland waar je rustig kunt wandelen, fietsen en paardrijden. In het prachtige natuurgebied Madestein zijn verschillende recreatievoorzieningen. Je kunt hier zwemmen, spelen op de weides, dieren knuffelen in Stadsboerderij Pluk! of lid worden van een van de sportverenigingen. Er is een restaurant met aangrenzend terras dat uitkijkt over het water. Voor de kleintjes is er een avontuurlijke buitenspeelplaats met activiteiten.

Het beoefenen van de wintersport kun je ook dichtbij huis doen. De Uithof zet de sporter in je aan; zo luidt de slogan van dit prachtige recreatiecentrum. Hier kun je leren schaatsen als de beste, je eerste ski- of snowboard ervaringen opdoen, karten, lasergamen en volop genieten van avontuur en gezelligheid. Sinds jaar en dag een begrip in Den Haag en ver daarbuiten.